dry needling

Wat is Dry Needling?

Dry Needling passen we toe zodra er sprake is van overbelasting, maar ook als er sprake is van onderbelasting, een ongeluk, stress of een slechte voeding. Er kunnen kleine verhardingen- of zoals we het in de fysiowereld ook wel noemen: ’triggerpoints’ – ontstaan door ongunstig gebruik van spieren. Deze verhardingen kunnen lokaal of op afstand een pijnlijke plek veroorzaken. Door middel van een specifieke techniek worden spierverhardingen kortdurend aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een droge acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. 

Dry needling is een behandelmethode die gericht is op het verlichten van pijn en het verbeteren van de spierfunctie. Hierbij worden dunne naalden rechtstreeks in de spieren ingebracht, met als doel het deactiveren van triggerpoints, ook wel bekend als spierknopen. Deze triggerpoints kunnen pijn veroorzaken en de normale spierfunctie verstoren.

Tijdens de behandeling wordt de naald gebruikt om de triggerpoints te stimuleren, waardoor de spier ontspant en de doorbloeding verbetert. Dit kan leiden tot een vermindering van pijnklachten en een verbetering van de bewegingsvrijheid. Dry needling wordt vaak toegepast bij verschillende musculoskeletale aandoeningen, zoals spierpijn, stijfheid en sportblessures.

Bij Fysiotherapie Bas Coenen kun je een afspraak maken met een gespecialiseerd therapeut voor een dry needling behandeling. Klik op de onderstaande button om direct een afspraak te plannen en te werken aan het verminderen van pijnklachten en het verbeteren van je spierfunctie.

× WhatsApp?