dry needling

We horen je denken: ‘Dry Needling, wat is dat?’ Helemaal niet gek als je dat denkt, want Dry Needling is een relatief nieuwe behandelmethode. Deze behandelmethode wordt door de fysiotherapeut toegepast in aanvulling op de normale fysiotherapeutische behandeling. Zo ook in onze praktijk.

Overbelasting vs.onderbelasting

Dry Needling passen we toe zodra er sprake is van overbelasting, maar ook als er sprake is van onderbelasting, een ongeluk, stress of een slechte voeding. Er kunnen kleine verhardingen- of zoals we het in de fysiowereld ook wel noemen: ’triggerpoints’ – ontstaan door ongunstig gebruik van spieren. Deze verhardingen kunnen lokaal of op afstand een pijnlijke plek veroorzaken. Door middel van een specifieke techniek worden spierverhardingen kortdurend aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling gebruikt een droge acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. 

Vergoeding Dry Needling

Dry Needling is een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en zal, als je aanvullend bent verzekerd, worden vergoed door je zorgverzekering. 

Benieuwd of Dry Needling de oplossing is voor jou? Loop een keer binnen in onze praktijk, dan bekijken we de mogelijkheden.