OSTEOPATHIE

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een vorm van manuele therapie die het menselijk lichaam als één geheel beschouwt en voortbouwt op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. Om optimaal te kunnen functioneren, vereisen spieren, botten, bloedvaten, zenuwen en organen een bepaalde mate van mobiliteit. Osteopaten zijn getraind om deze mobiliteit en de onderlinge samenhang van weefsels te beoordelen en te behandelen.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Een vitaal lichaam is voortdurend in beweging. Onze behandeling richt zich daarom op het herstellen van de bewegingsfuncties die beperkt zijn. Bovendien bespreken we ook de oorzaken van uw klachten en wat u zelf kunt doen om uw gezondheid te verbeteren.

Osteopathie kan ondersteuning bieden bij een breed scala aan klachten, waaronder rug- en nekpijn, hoofdpijn, kaakklachten, spijsverteringsproblemen, blessures en problemen met de houding. Het kan ook gunstig zijn als onderdeel van de behandeling voor aandoeningen zoals astma, migraine, menstruatieklachten, en bij specifieke klachten die voorkomen bij baby’s en kinderen zoals reflux, huilbaby’s, voorkeurshoudingen, lactatieproblemen of problematiek in specifieke ontwikkelingsfasen.

Het is van belang om gezamenlijk tot een effectieve behandeling van uw klachten te komen. Elke klacht is uniek en vereist een individuele benadering. We bekijken wat we voor u kunnen betekenen, geven advies en indien nodig betrekken we andere disciplines om het best mogelijke resultaat te behalen.

× WhatsApp?