shockwave

Shockwave is een mechanische vorm van fysiotherapie dat wordt ingezet bij onder andere peesklachten. Bij langdurige peesklachten vanaf ongeveer 2-3 maanden gaat de kwaliteit van de pees achteruit. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat shockwave- i.c.m. oefentherapie succesvol is bij chronische klachten die eerder met gewone therapie of medicatie moeilijk te behandelen waren. De behandeling is kortdurend, geeft snel resultaat en de pijn wordt rechtstreeks bij de oorsprong bestreden. 

Schokgolven

Bij shockwave therapie wordt gebruik gemaakt van een apparaat dat via de behandelkop sterke trillingen/ mechanische energie afgeeft aan het weefsel. Met behulp van de contactgel versnelt de weefselgenezing en helpt het zelf herstellend vermogen van het lichaam om afvalstoffen af te voeren.

Vergoeding shockwave therapie

Shockwave fysiotherapie een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en zal als je aanvullend bent verzekerd, worden vergoed door je zorgverzekering. 

Benieuwd of je shockwave therapie de oplossing is voor jou? Loop een keer binnen in onze praktijk, dan bekijken we de mogelijkheden.